1) Beskriv din opgave på formularsiden

2) Gartnere udarbejder tilbud til dig

3) Du sparer både tid og penge!

Lige nu får du også gratis garanti på din opgave. Entreprisegaranti dækker fejl og mangler for op til 35.000 kroner.

Landsdækkende Topkapning

Spar penge

Vælg det bedste tilbud. Der kan være mange penge at spare.

Spar tid

Send din opgave i udbud og vent, indtil det rigtige tilbud ligger i din indbakke.

Sikkerhed

Over 250.000 opgaver er allerede blevet formidlede. Kom i gang: det er hurtigt, nemt & gratis!

Hvad er topkapning?

Topkapning - også kaldet træbeskæring - er en teknik, hvor man skærer træet fra toppen og ned. Topkapning kan være en delvis beskæring eller fældning af hele træet. Det er nødvendigt at foretage topkapning, når området rundt om træet ikke tillader en fældning af træets fulde længde.

Hvem udfører en topkapning

Topkapning bliver normalt uført af en træplejer. Disse har som oftest både en ETW (European Tree Worker) certificering samt erhvervsforsikring, som dækker skader, der kan forårsages i forbindelse med en topkapning.

Det anbefales altid at bede om hjælp fra en professionel, når topkapning skal udføres. Dette er på grund af sikkerhedsmæssige årsager. Der skal både specielt udstyr og viden til for at kunne udføre opgaven.

Du må under ingen omstændigheder bruge en stige til at beskære eller udføre topkapning af et træ. 

Grenen kan både falde på dig og / eller stigen og kan forårsage stor skade. Og hvis du af en eller anden grund synes, at de ville være smart at bruge motorsaven, mens du står på stigen, så... bare lad være. Det er nok ikke nogen grund til at gå i detaljer med, hvad der kan ske.

 

Hvordan udfører man en topkapning af træer?

Du starter med toppen af træet, og så arbejder du dig nedad. Dvs., at der bliver arbejdet i højden. Der er dog forskelligt udstyr, der bliver brugt til opgaven.

Topkapning fra en lift er en god løsning, hvis mange træer skal beskæres, og der er god plads til en lift. Dette gør opgaven lettere, og der er også plads til to mænd i liften, som gør at opgaven også kan udføres hurtigere.

Manuel topkapning ved klatring bruges ofte til enkelte træer i din have og simplere opgaver, og når der ikke er plads til lift, kraner eller andre større maskiner. Klatring er ofte billigere, end når der skal bruges større maskiner til opgaven. Denne teknik kræver både uddannelse, udstyr og træning.

Topkapning med maskine (maskinel topkapning) bliver udført med store maskiner, der er lavet til at træfældning i skove. Maskinen har en kran, der både kan "gribe" om træet og skære det over samtidig. Denne metode bliver kun brugt, hvis der er tale om mange træer, som skal fældes, og der skal være plads til maskinen.

Derfor er det meget vigtigt, at du beskriver din opgave nøje, inden du sender din opgave ud i udbud. Beskriv: Hvor mange træer skal kappes? Er der plads til en lift (eller kran hvis det er tale om mange træer)?