✓ Få 3 tilbud fra prof. anlægsgartnere & træplejere

✓ Det er100% gratis & uforpligtende

✓ Spar tid og penge!

Lige nu får du også gratis garanti på din opgave. Entreprisegaranti dækker fejl og mangler for op til 35.000 kroner.

Spar penge

Vælg det bedste tilbud. Der kan være mange penge at spare.

Spar tid

Send din opgave i udbud og vent, indtil det rigtige tilbud ligger i din indbakke.

Sikkerhed

Over 250.000 opgaver er allerede blevet formidlede. Kom i gang: det er hurtigt, nemt & gratis!

Hvad er rodfræsning?

Et træ består af 4 dele: Roden, stammen, grenene og bladene. 

Roden kan gå dybt ned i jorden og sørger for, at træet er godt forankret. D.v.s., at når du skal fælde et træ, vil der altid stå en træstub tilbage i din have, som er nærmest umulig at fjerne. Her er det rodfræseren kommer ind i billedet.

En rodfræser fjerner disse træstubbe på en effektiv måde. Alternativet er, at du skal til at grave hele vejen rundt om roden for at få den sidste del af træet fjernet. Dette kræver meget arbejde og slutresultatet er typisk ikke særlig smukt - især hvis du skal grave i din græsplæne. Rodfræseren er derimod meget præcis og effektiv. Ingen opgave er for stor ingen opgave er for lille. Det kan være tale om fræsning af et helt skovområde, f.eks. en granskov, som skal omlægges til en mark, eller enkelte træer og stubbe i en have.

Hvor kan du få hjælp med rodfræsning

Denne service er landsdækkende, så uanset om du bor på Jylland, Fyn, Sjælland/hovedstaden, så er det muligt at få en lokal anlægsgartner eller en træplejer til at hjælpe dig med opgaven. Servicen er heller ikke begrænset til bestemte kundetyper men er tilgængelig for både private, erhverv og offentlige institutioner. Du skal blot beskrive din opgave, og denne bliver sendt ud til professionelle, som kan løfte opgaven.

Det er en god idé at beskrive din rodfræsning opgave så godt som muligt, da der kan være tale om store maskiner som skal bruges, når dine stubbe skal fjernes og rødder fræses. Det er f.eks. meget relevant for træplejeren eller anlægsgartneren at vide, hvor tilgængeligt området er som skal fræses. Kan rodfræseren transporteres hele vejen, eller kan der forventes forhindringer, som skal tages i betragtning? Des mere information vedr. din rodfræsning opgave den professionelle har, des bedre er virksomheden i stand til at give dig et godt tilbud. Så hellere beskriv for meget og vedhæft gerne billeder til din rodfræsning opgave.

Hvad er stubfræsning?

Ordene rodfræsning og stubfræsning bliver brugt lidt hip som hap, men betyder egentlig ikke det samme.

Ved stubfræsning - som ordet indikerer - fjerner man de stubbe, der evt. er tilbage efter en træfældning. For at kunne gøre dette, har man brug for en stubfræser, der er en maskine som kan bruges til at fræse stubbene væk på en skånsom måde. Dermed slipper man fra unødig slid af haven, selv om stubben står midt på din græsplæne. Det er faktisk muligt at plante et træ på præcis samme sted, hvor dit gamle træ stod.

Hvad koster det at fræse mine stubbe?

 

Der er to muligheder: Du kan selvfølgelig prøve at gøre det selv, eller du får en professionel til at gøre det. Lad os kigge på de to muligheder.

Du gør det selv: 

Lad mig sige lige med det samme: Det kommer til at tage tid og koste dyrt. En stubfræser maskine koster et sted imellem 8.000 kr til ca. 15.000 kr. Derudover skal du også bruge lidt tid på at lære dig at bruge maskinen. I 99 ud af 100 gange vil jeg sige, at det betaler sig bedre at få nogen til at hjælpe dig.

Du får stubfræsningen udført af en professionel:

Her sparer du selvfølgelig meget tid, men hvor meget koster det at hyre en til at fræse dine stubbe. Her får du svaret, som alle hader: Det kommer an på! 

Din stubfræsning pris bliver prissat på baggrund af to ting:

  1. Transportomkostninger: Bor du i København og finder en professionel til at fræse dine stubbe fra Aarhus, så vil det selvfølgelig blive en dyr affære. Derudover er det også relevant, hvor tilgængligt det er at komme til med maskiner. Hvis bilen skal parkeres 2 km fra, hvor dine stubbe er, så kan det også blive tidskrævende at slæbe værktøjerne frem og tilbage.
  2. Mængde: Hvor mange stubbe skal fræses? Er der kun tale om en stubbe, så kommer det ikke til at tage særlig lang tid. Der vurderes, at det tager ca. 1 minut per cm, så hvis dine stubbe ca. er 20 cm høje, så burde det være muligt at klare 3 om timen. Dette er et skøn, og det varierer også lidt imellem de forskellige træarter.

Hvis du vil spare lidt penge, kan du spørge hvad prisforskellen er, hvis du tager dig af oprydningen bagefter.